Over Jamie Oliver

De populaire topkok Jamie Oliver had als kind al interesse in eten. Op zijn achtste begon hij met koken in de pub van zijn ouders, the Cricketers in Clavering, Essex. Hij is uitgegroeid tot één van de meest geliefde televisiepersoonlijkheden ter wereld. Jamie was succesvol met televisieseries als bijvoorbeeld The Naked Chef.

Jamie heeft mensen geïnspireerd om meer tijd in de keuken door te brengen - en zelfs om hun eigen eten te verbouwen! Zijn programma's worden uitgezonden in meer dan 100 landen. Zijn boeken zijn in meer dan 30 talen vertaald en zijn niet alleen bestsellers in Engeland, maar over de hele wereld.

De restaurantketen 'Jamie's Italian' is enorm populair in Engeland en de Fifteen restaurant groep die hij in 2002 begon biedt jongeren op drie locaties in de wereld de kans op een opleiding en produceert tegelijkertijd eten op het hoogste niveau. Jamie's nieuwste restaurant, Barbecoa in Londen, is een samenwerkingsverband met de Amerikaanse chef Perry Lang. Jamie woont in Londen en Essex met zijn vrouw Jools en zijn kinderen, Poppy, Daisy, Petal en Buddy.